17/4/17


Problemes posturals i consells


Pel que fa a les mesures preventives totes les postures perllongades són nocives per a la columna. Estar dempeus o assegut sense moure's durant molt temps danya l'esquena. Per això, en bipedestació cal separar una mica les cames i fer càrregues asimètriques del pes en cada extremitat, així com realitzar basculacions de la pelvis.


És important enfortir la musculatura dels quàdriceps per tenir una bona cura de la nostra esquena.
La col.locació del cos per dormir també influeix en la nostra esquena. El matalàs de consistència intermèdia és el més adequat , aconsellan els experts. En general, es bó dormir cara amunt amb les cames una mica doblegades i un coixí baix dels genolls si es pateix de ciàtica. La postura lateral o fetal també és adequada. Les cames estan una mica flexionades i es relaxa la musculatura lumbar.
Pel que es refereix a les cadires, sofàs, etc., els més adequats són durs i alts, encara que al mercat se solen trobar baixos i tous. Cal saber que l'esquena s'hi ha de recolzar al respatller i colocar un coixí per respectar la corba lumbar. Els peus han de tocar a terra i preferiblement les cames han de formar un angle recte. Es tracta d'una bona alienació vertebral i al mateix temps poder relaxar la musculatura inferior de la columna. Físicament i mentalment ens beneficia. 
Hi ha algunes variacions amb el que és referix els seients laborals que han de ser giratoris, adaptables a la grandària de les persones, amb forma en el respatller i reposabraços, que ajuden a reduir el pes del cos sobre la zona lumbar.
Per aixecar.se de la cadira, sofà, etc, és important contraure els abdominals i ajudar.se de braços i canells.
En postures dempeus és important no carregar tot el pes cap un mateix cantó, ni caure endavant. Si la postura ha de ser molta estona dempeus, es pot col·locar un petit taboret (15cm aprox.) per recolzar un peu i descarregar el pes del cos.

S, aconsella també flexionar els genolls i l'esquena recta a l'ajupir.se per agafar un pes. D'aquesta manera es posa la força a les cuixes (cúadriceps) i no a la part baixa de l'esquena, molt vulnerable als esforços no controlats i molts cops, inconscients de la persona.
Independentment de la zona de l'esquena en què es desenvolupa la disharmonia o el desequilibri, el cos sol reaccionar sempre de la mateixa forma: primer intenta reequilibrar-se a través de la compensació, produint sobrecàrregues en altres parts, després es manifesta el cansament i finalment el dolor. Quan s'ha descartat que el dolor d'esquena no és originat per una lesió estructural, s'entén que les seves causes estan relacionades amb l'esfera mental i emocional.
Segons els experts,el 90% dels dolors d'esquena crònics es troben estretament vinculats a processos interns, que s'arrosseguen en les ombres de l'inconscient i que corresponen als sentiments i desitjos reprimits i emmascarats davant un mateix@, amb la idea que els altres no seran capaços de veure'ls.
Per això la millor manera de prevenir els dolors d'esquena és mantenir una actitud conscient respecte a les nostres necessitats físiques, emocionals i mentals. També cal seguir una alimentació equilibrada i portar un estil de vida en el qual s'incloguin exercicis i activitats físiques apropiades a la nostra constitució. Amb tot això s'aconseguirà una esquena sana, forta i flexible que ens ajudi a gaudir de totes les nostres possibilitats en la vida.
Per  tant, si dediquem una mica de temps amb nosaltres, millorarem la nostra flexibilitat, recobrarem l'energia que permet l'equilibri i el més important, estarem desfent rigideses acumulades en el cos i que guarden relació amb situacions i conflictes ja passats.


Vigilar les nostres postures dia a dia és també estar en el present.
Les persones que practiquem ioga som conscients que la higiene postural ens condueix a una higiene emocional i mental. Sabem que som una unitat, hem de ser.na conscients
COMENÇA PER TU. NO POTS SER RES PER A NINGÚ SI NO TENS CURA DE TU MATEIX@
(Cherry Hartman)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada