21/12/16

Ara ve Nadal...


D'acord amb les tradicions paganes, la celebració del Nadal està dedicada al solstici d'hivern, que el cristianisme va transformar donant-li un caire religiós i convertint-la en el dia en què va néixer Jesús.

Encara que en el món occidental hi hagi una religiositat laica, es conviu amb una pervivència d'un substrat cristià que encara està present en la nostra cultura. 

La presència simbòlica de pessebres, les nadales, assistir a la missa de Nadal, la carta als Reis d'Orient, fins i tot per als que no són cristians practicants, és una realitat i formaria part del que es coneix com a esperit nadalenc, se sigui creient o no.

És una tornada als nostres orígens culturals, a la nostra identitat i a les nostres arrels.

El Nadal, més enllà de les festes, menjars i regals, és una gran oportunitat per connectar amb nosaltres i cercar aquesta Llum que tots portem dins.

El Nadal per mi es Amor.

Potser hauríem d'aturar-nos un moment i mirar al nostre voltant.
Tota la façana comercial ens amaga la realitat de moltes persones abandonades arreu a la seva sort. Si el Nadal és amor, alegria, compartir... que aquests sentiments aflorin dins nostre.

Que traiem de dins el millor que som. Tots formem part d'un Tot. Tot el que fem té una repercussió social. Estem units per llaços invisibles.

Comencem un Nou Any sense "motxilles", sense pes, lleugers, donant el millor de nosaltres, ajudant a qui ho necessiti, pensant amb els altres... aquesta és la veritable felicitat.

L'autèntica Felicitat no es compra ni es ven.


FELIÇ NADAL A TOTHOM!!!


Teresa Cortada

2 comentaris:

  1. Tens molta raó en el que dius i m'ha semblat molt encertada la teva reflexió del que significa l'esperit del Nadal.
    Que tu també tinguis molt Bon Nadal i que aquest any 2017 que començarem ens aporti molta salut i que ens acosti cap aquesta PAU a tot el mon, tan esperada i desitjada.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els millors desitjos de Pau i Amor per tu i tota la teva familia i extensiu a tothom!
      Gràcies per la teva confiança Montse
      Amb tot el carinyo,

      Elimina